Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: سال ۹۰ بود که شهاب عباسی به همراه گروهی از بازیگرانی که سالها از همکاری شان می گذشت دور هم جمع شدند و مجموعه طنز آیتمی را ساختند که هنوز یکی از طنزهای آیتمی موفق تلویزیون به شمار می رود.

«خنده بازار» نام این مجموعه تلویزیونی آیتمی بود که در همان سالها مخاطبان بسیاری پیدا کرد و هر کدام از مخاطبان بسته به سلیقه ای که داشتند با یکی از آیتم های این کار ارتباط برقرار کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا همان گروه با تولید برنامه جدیدی به شبکه نسیم آمدند و مجموعه طنز ۹۰ قسمتی «دست انداز» را برای شب های نوروز مخاطبان تدارک دیده اند.

شهاب عباسی کارگردانی این اثر و سعید عباسی و مجید عباسی تهیه کنندگی آن را به عهده دارد که هر شب ساعت ۲۰ از شبکه نسیم بروی آنتن خواهد رفت.

 

** مهران مدیری بنیان گذار طنزهای آیتمی تلویزیون

اولین مجموعه طنز آیتمی در تلویزیون «ساعت خوش» به کارگردانی مهران مدیری بود و به عبارتی مدیری یکی از پایه گذاران این سبک مجموعه طنز در تلویزیون است. بعد از آن مجموعه طنزهای سال خوش،‌ شوخی کردم، نوروز ۷۲، جنگ ۳۹ و چند مجموعه طنز آیتمی دیگر توسط مدیری و گروهش ساخته و پخش شد. همچنین گروه های محدود دیگری نیز به میدان آمده و کارهایی نظیر جدی نگیرید،‌سیب خنده و ... را تهیه کردند.

** افول آیتم سازها در تلویزیون

ساخت طنزهای آیتمی تا چند سال ابتدایی که موج گسترده ای داشت، خوب پیش رفت اما بعد از چند سال دیگر از تب و تاب افتاد و حتی مهران مدیری که سردمدار این کمدی ها بود، به سمت سریال های کمدی رفت.

** ظهور گروهی تازه و آیتم ساز

اما در سال ۹۰ شهاب عباسی که کار خود را با نویسندگی و بازیگری در حوزه طنز آغاز کرده بود، تصمیم گرفت تا با گروهی که سالها همکاری کرده مجموعه طنز آیتمی را تولید کند.

 

** شهاب عباسی و شروع کار از نویسندگی و بازیگری

عباسی قبل از اینکه کارگردانی را به طور جدی آغاز کند،‌ نویسندگی و بازیگری می کرد. نویسندگی در سریال کوچه اقاقیا، بازیگری در سریال پاورچین و زیر آسمان شهر و دارا و ندار و ... از جمله کارهای شاخص او به شمار می رود. اما او بعد از ساخت خنده بازار مسیر کاری خود را تغییر داد و کارگردان و بازیگر کارهای خودش شد.

** تغییر مسیر کاری عباسی از خنده بازار به بعد

خنده بازار در اصل تغییر و تحولی در کارنامه شهاب عباسی به شمار می رفت چراکه او به واسطه این کار بیشتر دیده شد و بعد از آن کارهای جدیدتری را برای تلویزیون در همان سبک و سیاق ساخت. شکر پنیر، شکرآباد، ‌دست به نقد، افسانه هزار پایان، ‌شکرآباد۲ و ناخونک از جمله کارهای او با همان گروه خنده بازار هستند.

** «خنده بازار» و طعنه آمیز بودن آیتم هایش

خنده بازار یکی از کمدی های آیتمی تلویزیون است که به خاطر محتوای طعنه آمیز و نقادانه ای که داشت، بسیار مورد توجه صنوف قرار گرفت. چند آیتم معروف در این کار به دست مایه قرار دادن برخی از برنامه های شاخص تلویزیون می پرداخت. از جمله مردم ایران سلام، نود، عمو قناد، لذت نقاشی،‌هفت،‌به خانه برمی گردیم، صندلی داغ، و ... فصل ابتدایی این مجموعه در نوروز پخش شد و به دلیل استقبال خوبی که از آن شد، تا فصل هشتم ادامه پیدا کرد اما به غیر از دو سه فصل ابتدایی در سایر فصل ها خیلی موفق عمل نکرد.

 

** انتقادهایی که ادامه تولید را مختل کرد

با توجه به اینکه خنده بازار مجموعه ای انتقادی بود بعد از فصل دوم پخش آن انتقادها به سمت آن سرازیر شد و همین گروه تولید را تحت فشار قرار داد. تا جایی که شهاب عباسی تا مدتی از ساخت مجموعه های طنز اجتناب می کرد.

** دست انداز دست می اندازد؟

همانطور که از نام این مجموعه پیدا است شاید قصد دارد عده ای را دست بیندازد! حالا باید ببینیم این عده از جمله افرادی هستند که ممکن است اعتراضی به این موضوع داشته باشند یا نه؟ و به راحتی از کنار شوخی ها عبور می کنند.

** عباسی: فضایی شبیه به خنده بازار داریم

اما عباسی برای شب های نوروز ۱۴۰۰ مجموعه طنز آیتمی را در ادامه خنده بازار و دست به نقد ساخته است. در این باره «سعید عباسی» تهیه کننده «دست انداز» در گفت و گو با خبرنگار فارس، ‌گفت: این مجموعه طنز آیتمی است و تا حدودی فضایی شبیه به خنده بازار و دست به نقد دارد.

وی ادامه داد: اغلب گروه از جمله بازیگر و کارگردان از بچه های خنده بازار هستند که سالها است در ژانر کمدی کار کردند و هر کدام برای خود صاحب نام هستند.

 

** دکورسازی در سوله ای واقع در میدان حر

این تهیه کننده افزود: این مجموعه تلویزیونی در سوله ای واقع در میدان حر تصویربرداری می شود. ما در این سوله دکورسازی کردیم و در هر دکور ۱۵ قسمت ضبط می کنیم و بعد از آن دکور تغییر می کند و وارد موقعیت جدیدی می شویم. به همین ترتیب حدود ۳۰ موقعیت در این ۹۰ قسمت خواهیم داشت. در هر قسمت حدود ۶ آیتم پخش می شود.

** نقد شبکه شاد و شوخی با حسینی بای

این مجموعه طنز به نقد وضعیت موجود در دوران کرونا نیز نقبی زده است. یکی از آیتم های بحث برانگیز در دست انداز شوخی با حسینی بای و آموزش مجازی در دوران کرونا و با شبکه شاد است.

** آیتم های نقادانه در اینجا هم ادامه دارد

عباسی ادامه داد: آیتم هایی که در این مجموعه ساخته شده است بیشتر نقادانه است و نقد فضای اجتماعی و سیاسی جامعه است. همچنین رفتارهای ردم با همدیگر و سیستم های اداری و آسیب هایی که در آنها وجود دارد همگی «دست انداز» را تشکیل می دهند. در اصل ما در این مجموعه نقد مفرح و شادی را ترتیب دادیم که حاشیه ساز نیست.

 

** ترکیب بازیگران خنده بازار در اینجا هم هست

اغلب بازیگرانی که در این سریال به ایفای نقش می پردازند از جمله همان گروه همیشگی شهاب عباسی هستند که در این سالها با یکدیگر همکاری می کنند. از ابراهیم شفیعی گرفته تا آرش میراحمدی و سوسن پرور، کوروش معصومی،‌ مرتضی رستمی و ...

** اجتناب از آیتم تکراری 

شاید فکر کنید در دست انداز برخی آیتم های مجموعه های طنز آیتمی شهاب عباسی را تکرار کرده اند اما اینطور نیست و همه آیتم های این مجموعه جدید و نو است.

 

** تفاوت دست انداز با سایر کارهای آیتمی عباسی

عباسی همچنین درباره تفاوت دست انداز با سایر کارهای شهاب عباسی گفت: شاید یکی از تفاوت های این مجموعه طنز در این باشد که در برخی آیتم ها به عنوان مجری نتیجه و پایان بندی آن آیتم را برای مردم بازگو می کند و یک جاهایی رو به دوربین بازی می کند و جاهایی نمایش در نمایش است.

بازیگران این مجموعه تلویزیونی عبارتنداز: شهاب عباسی، آرش میراحمدی، ابراهیم شفیعی، بهراد خرازی، کوروش معصومی، مرتضی رستمی، سوسن برور، میثم رستگاری، شهره اشتری، حمید عرب، حامد میرزاپور، سیامک فروغ، پیمان مرادی.

لیست عوامل سریال تلویزیونی دست انداز عبارتند از : تهیه‌کنندگان: مجید عباسی و سعید عباسی، کارگردان: شهاب عباسی، نویسنده:حمزه صالحی، مدیرفیلمبرداری: محسن کالجی، مدیر صدابرداری: محمدعلی درگاهی، طراح گریم: سیدعلی عسگری، طراح صحنه و لباس: شهرام قدیری، ناظر کیفی: امیر موسوی، جانشین تهیه کننده: محمد سلیمانی، مدیرتولید و مدیر برنامه‌ریزی: محمد رسولی، تدوین: غلامرضا ساغرچیان، مدیر تدارکات: علی اکبر صادقی، دستیار برنامه‌ریز:ضحی زینالی، فیلمبردار 1: هادی داوودی، فیلمبردارا2:حسین امیدی، دستیار فیلمبردار: سیدمحمد محمدی، دستیار صدابردار: علی‌شندآبادی و مهدی اسبقی، دستیار یک کارگردان: محمدرضا مروتی، دستیار دو کارگردان: سیامک فروغ، مجری آقایان گریم: نیما عبدی، دستیار مجری آقایان گریم: علیرضا شریفی مقدم، مجری گریم خانم‌ها: ندا بیگریان، دستیار دو: سامان کهزاری، دستیار یک صحنه: ابراهیم کرامتی، دستیار صحنه: سحر حاتمی، مدیر دکور: ابوذر فقانی، جامه دار: بهاره رستگارنیا، فیلمبردار پست صحنه: زهرا بارسانیا و سیدمحمد محمدی، عکاس: سعید عابدینی،  روابط عمومی : علی زادمهر ،منشی صحنه: فاطیما قاسمی، تدارکات: محمد قلی‌زاده، محمدمحهدی کرمی، امیرحسین حبیبی، حمیدرضا ایمانی، احمد مهامی، راننده؛ حمید فیض‌آبادی، داوود حجازی، هادی کرمی و محمد قلی‌زاده.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه نسیم نوروز 1400 شهاب عباسی خنده بازار دست انداز آیتم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، لیلا مقیمی، دبیر علمی و اجرایی این سمپوزیوم گفت: در این سمپوزیوم سعی شده است تا دو دیدگاه فرآیند طراحی از ابتدا و فرآیند باز طراحی یا مقاوم سازی به صورت برعکس بررسی شود و تلفیق این دو به بحث و مناظره گذاشته شد.

وی افزود: از آنجایی که موضوع تکنولوژی است، موضوعاتی مربوط به معماری، یادگیری در ماشین و بازطراحی سازه های تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.

دبیر علمی و اجرایی این سمپوزیوم کشور گفت: کشور ایران در یک منطقه خاص و دارای پیشینه تاریخی ارزشمند است؛ از این رو نگاه به طراحی های به روز، مدرن  و چشم انداز آن و نگاه به گذشته و بازطراحی ساختمان تاریخی در این سمپوزیوم مورد نقد قرار گرفت.

این سمپوزیوم دارای شش سخنران بود که با عناوین «چشم انداز آینده معماری کشورهای جهان اسلام» توسط محمدجواد مهدوی نژاد، «استفاده از فناوری‌های نوین چوب در مرمت» توسط صابر اسدی، «سیستم‌های پشتیبان تصمیم گیری احیایی-تطبیقی ابزار انتقال دانش درطراحی مناظر تاریخی» توسط پریچهر گودرزی،«تکنولوژی درAEC» توسط امیر حسین ستاری، «تکنولوژی و نماهای پیشرفته» توسط علی گوهریان، «طراحی و نوآوری-از تغییر در واقعیت» توسط کاوه یزدی فرد، «دانش یادگیری ماشین در طراحی معماری» توسط فرهبدحیدری ارائه شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • گل سعید احمد عباسی به تایلند در جام ملت های فوتسال آسیا (تایلند 0-2 ایران)
  • ببینید | خنده‌دارترین پرونده سرقت از زبان یک کارآگاه
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ببینید | با خنده بگذریم از خنده نگذریم
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • چه رسم زیبایی داشتند بازاری‌های قدیمی! (فیلم)
  • ببینید | کَل‌کَل خنده‌دار عادل فردوسی ‌پور با فریدون زندی؛ لبات رو غنچه کن!